A VMDK képmutatásnak tartja a migránsáradat elszenvedőiért folytatott VMSZ-es „küzdelmet”

A VMDK képmutatásnak tartja a migránsáradat elszenvedőiért folytatott VMSZ-es „küzdelmet”

(A Közlemények rovatból átvett anyag)

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége képmutatásnak tartja a szabadkai székhelyű Vajdasági Magyar Szövetség tegnapi közleményében hangsúlyozott, a migránsáradat elszenvedőiért folytatott „küzdelmet”, áll a VMDK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyszer már rámutatott arra a kettős beszédre, amit a szabadkai székhelyű párt művel kvótareferendum kapcsán. Nem fenntartható az az állapot, hogy Budapestnek azt ígérik, a betelepítési kvóta elleni szavazásra fognak buzdítani, és eközben Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán, Magyarkanizsán a kormányzati felelősségen osztozva mélyen hallgatnak a migránsok tömeges elhelyezéséről.

Álszent politikai kufárkodásuk leginkább a Magyar Nemzeti Tanács 20. rendes ülésén vált nyilvánvalóvá, amikor a szabadkai székhelyű párt által bitorolt testület elutasította a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége módosító javaslatait az MNT elnöke által beterjesztettÁllásfoglalás a Magyarország Köztársasági Elnöke által 2016. október 2-rá kitűzött országos népszavazással kapcsolatos záradék javaslatára.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége módosító javaslataiban rámutatott azokra a veszélyekre, amelyek a kerítés szerbiai oldalán keletkező migránsáradatból, illetve a Nyugat-Európából visszatoloncolt, elsősorban koszovói romák betelepítéséből erednek.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezt súlyos politikai hibának tartja abban a politikai helyzetben, amikor a magyarországi kvótareferendum kapcsán nem csak a szerbiai és anyaországi, hanem az egész európai közvélemény is felfigyelhetett volna a délvidéki magyarság problémáira.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy a szabadkai székhelyű párt által vezetett Magyar Nemzeti Tanács nem érett feladata ellátására, a szabadkai székhelyű párt pedig nem a délvidéki magyarság érdekeit képviseli azokban a testületekben, ahol hatalmi tényezőt képeznek” – szögezik le a VMDK közleményében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »