A vízzel és a tűzzel is küzdenek a tengerentúlon

A vízzel és a tűzzel is küzdenek a tengerentúlon

Míg az egyesült államokbeli Texasban áradások pusztítanak, a nyugati parti Kaliforniában erdőtüzek veszélyeztetik a lakosságot. Négyszáznál is többen dolgoztak a lángok megfékezésén – a munkálatokban több tűzoltó is megsérült.

Az egy hete tartó áradások miatt utcák és házak kerültek víz alá Texasban, több embert is ki kellett menteni az otthonából. Az érintett családokat átmeneti szállásokra szállították. Houstontól 50 kilométerre délnyugatra évszázados rekordot döntött a Brazos folyó. A hatóságok itt is evakuálták a környékbelieket.

Míg Texasban az eső és az áradások, addig Kaliforniában a szárazság és az erdőtüzek okoznak gondot. Los Angeles közelében több mint 500 hektáron ég, illetve égett az erdő, amely házakat is veszélyeztet. Több mint 5000 embert kellett kitelepíteni.

„Volt egy közlekedési baleset, amely az Old Topanga úton történt a tűz terjedésével egy időben. Ebben a közlekedési balesetben megsérült egy villanypózna is. Vizsgálatot kezdeményeztünk, hogy ez a baleset hatással volt-e, lehetett-e a tűzre, volt-e szikra vagy valami, ami a póznából származik” – közölte John Tripp, a Los Angeles Megyei Tűzoltóság helyettes vezetője.

A lángok ellen több mint négyszáz tűzoltó harcolt, hárman a munkálatok közben megsérültek. Helikoptereket és vízszállítókat is bevetettek a lángok megfékezésére. A száraz időjárás és a magas hőmérséklet miatt folyamatosak a kisebb-nagyobb erdőtüzek Kaliforniában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »