A visegrádi régió kétszer jobban növekedne, mint az unió

A visegrádi régió kétszer jobban növekedne, mint az unió

A bér- és a gazdasági növekedést szolgálja, valamint adócsökkentést is tartalmaz az Országgyűlés által múlt héten elfogadott 2019-es költségvetés – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján.

Az ország hosszú távú sikerének titka a biztonságos növekedés, az a cél, hogy a visegrádi régió kétszer olyan mértékben növekedjen, mint az EU átlagos növekedése. Ezt a célt szolgálja a 2019-es büdzsé is, amely a biztonságos növekedés költségvetése – jelentette ki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hírdetés

A politikus hozzátette, a költségvetés stabil lábakon áll, de nemzetközi kockázatok vannak, ezért minden korábbinál nagyobb, mintegy 360 milliárd forintos a tartalék. Hangsúlyozta, ehhez csak akkor nyúl hozzá a kormány jövőre, ha biztosítva látja a költségvetési egyensúlyt.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy jövőre 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó és nő a kétgyermekes családok adókedvezménye.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »