A Világosság református egyházi műsor 2021. szeptember 19-ei ajánlata

A Világosság református egyházi műsor 2021. szeptember 19-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: tovább folytatódik Dávid bújdosása, Zsigárdon átadták az egyházközség 12 férőhelyes bölcsődéjét, doktorrá avatták Pospišíl Miklós kaposkelecsényi segédlelkészt, Lőrinc Gábor vall arról, hogy miért döntött a lelkészi pálya mellett.

Amikor Dávid megtudta, hogy rosszat forral ellene Saul, megkérdezte az Urat, hogy mi fog történni. A válasz lesújtó volt a számára: Keila polgárai ki fogják őt szolgáltatni Saulnak. A már hatszáz főre növekedett csapatával ezért ismét a pusztába menekült és sziklavárakban tartózkodott. Saul mindennap kereste, de Isten nem adta őt a kezébe. A történet üzenetét Révész Tibor esperes, zselízi lelkipásztor tolmácsolja.

Szeptember 1-jén ünnepélyes keretek között adták át a Zsigárdi Református Egyházközség tizenkét gyermek bölcsődei ellátását biztosító intézményét. A zöldmezős beruházás a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg 206 ezer euró értékben. Az bölcsőde átadói ünnepségéről összállításban számolunk be.

Hírdetés

A Református Teológiai Karon június végén hatan tették le doktori esküjüket. Négyen a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban végeznek lelkipásztori szolgálatot. Közéjük tartozik Pospisil Miklós, kaposkelecsényi segédlelkész, akit doktori munkáról kérdezünk.

Történész szeretett volna lenni, de mégis a lelkészi pályát választotta. Lőrincz Gábor lelkipásztor tesz bizonyságot Isten vezetéséről, akit két évvel ezelőtt iktattak be a Gellér és Bogya Társult Egyházközség élére. .

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 11 órai hírek után ismét meghallgatható.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »