A Világosság református egyházi műsor 2019. szeptember 8-ai ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Belsazár lakomája és a falon megjelent írás, református óvodát adtak át Tornalján, az érsekújvári gyülekezet napközis tábora is a KOEN program alapján valósult meg.

Belsazár lakomája és a falon megjelent írás. Mené mené tekél u-parszin, számba vette Isten királyságodat, és véget vet annak. Megmért téged mérlegen és könnyűnek talált. Felosztotta királyságodat és a médeknek meg a perzsáknak adta – hangzott Dániel magyarázata a falon megjelent írásról. Ennek üzenetét tolmácsolja a hallgatóknak Kraus Viktor, az ungi egyházmegye esperese, mokcsamogyorósi lelkipásztor.

Hírdetés

Tornalján augusztus 31-én adták át rendeltetésének az egyházközségi alapítású és fenntartású református óvodát. A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében megvalósuló 494 ezer eurós beruházást teljes mértékben a magyar kormány támogatta. Az esemény kapcsán készült összeállításban Fazekas Ágnes lelkipásztorral, Szögedi Anna polgármesterrel, Deme Éva óvodaigazgatóval és Dávid Lászlót, a gyülekezet  gondnokát kérdezzük.

A nyári szünidőben az Érsekújvári Református Egyházközség is megtartotta napközis táborát. A gyülekezet harmadik alkalommal megszervezett napközis táborának a Czuczor Gerely Alapiskola adott otthont. A KOEN – Keresztyén Oktatás és Erkölcsi Nevelés Alapítvány munkatársai által kidolgozott program alapján megvalósult Vakációs Bibliahetet  Gyere utánam! Lépj a nyomdokomba! vezérige határozta meg, e köré épültek a játékok, a foglalkozások, a bibliai történetek és az énekek.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya
Ismétlés másnap, hétfőn 13.05 órakor.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »