A Világosság református egyházi műsor 2019. január 13-ai ajánlata

A Világosság református egyházi műsor 2019. január 13-ai ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Nagyobb boldogság adni, mint kapni, elkészült az oroszkai református templom, válogatás az elmúlt évben elhangzott hanganyagokból: református kollégium és bölcsődei alapkőletétel Léván, óvodát és bölcsődét terveznek Nagykaposon, Kassán pedig óvoda lesz.

Pál Milétoszba hívatja az efezusi véneket, hogy ott búcsúzzon el tőlük. Beszél az ottani szolgálatáról, hogy igyekezett bizonyságot tenni az Isten kegyelmének evangéliumáról. Felhívja a figyelmüket arra is, hogy távozása után jönnek olyanok, akik nem kímélik a nyájat, s visszás beszédükkel magukhoz akarják vonni a tanítványokat.

Oroszkán a mindössze kilencven reformátust számláló faluban három év alatt sikerült felépíteni az istentiszteletek mellett egyéb közösségi alkalmak megtartásának is helyet biztosító gyülekezeti központot. Az ünnepélyes felszentelését a következő évben tervezik. Tóth Árpád lelkipásztorral beszélgetünk a részletekről.

Hírdetés

Ünnepélyes keretek között adták át Léván az elmúlt év áprilisában a Czeglédi Péter Református Gimnázium kollégiumát, amelynek kialakítását a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül 400 ezer euróval támogatta. Szó lesz arról, hogy a kollégium udvarán letették a felépítésre váró Forrás református bölcsőde alapkövét.

Beszélgetés hangzik el arról, hogy a Kárpát-medencei óvoda és bölcsődefejlesztési program keretében Nagykaposon egyházi óvoda és bölcsőde épül, Kassa belvárosában pedig két tantermes magyar nevelési nyelvű óvodát tervez nyitni a református egyházközség.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya.
Ismétlés másnap, hétfőn 13.05 órakor.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »