A világléptékű zsidó spekuláns, Soros is érintett az offshore-botrányban

Soros György magyarországi zsidó származású amerikai befektető is érintett az offshore-botrányként elhíresült panamai kiszivárogtatásban – írta honlapján a FoxNews amerikai tévécsatorna.E szerint a milliárdos üzletember a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodán keresztül jegyeztetett be három céget három olyan országban, amely adóparadicsomnak számít, és nem tartozik amerikai fennhatóság alá.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Soroshoz köthető Soros Finance Inc. nevű céget Panamában, a Soros Holdings Ltd.-t a Brit Virgin-szigeteken, a Soros Capital Ltd.-t pedig Bermudában jegyezték be. Előbbi kettő még az 1980-as, 1990-es években volt aktív.

A FoxNews a botrányt kirobbantó Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumától (ICIJ) kapott adatbázisban bukkant rá a cégekre.

Az ICIJ egyik fő támogatója a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Intézet, amely tavaly 1,5 millió dollárt (417 millió forintot) adott a szervezetnek.

Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle azt mondta, hogy addig nem találkozott a Soros-cégekkel a több millió adatot tartalmazó adatbázisban, amíg a FoxNews munkatársai nem hívták fel rá a figyelmét.

A FoxNews írása szerint a Soros Capital létrehozott egy offshore céget a Kajmán-szigeteken, azzal a céllal, hogy közösen fektessen be a Carlyle Grouppal, melynek befektetői között volt a szaúdi Bin Laden-család is. A Carlyle Group kormányzati és katonai szerződésekkel rendelkező, fegyvergyártó és hírszerzési eszközöket előállító cégek adásvételére szakosodott, amihez offshore cégeket is felhasznál.

A Soros Capital az adatok szerint az AIF (Indonesia) Ltd.-nek is nagybefektetője lett, amely cég magán és állami pénzekből vesz részt ázsiai infrastrukturális projektekben.

A kiszivárogtatott adatbázis a Soros Capitalt kapcsolatba hozza a Dongya Ports Ltd.-del is, amelyet offshore cégek kusza hálózata tulajdonol a FoxNews szerint.

hirado.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »