A világ legkisebb napelemes külső akksija bankkártya méretű 

A világ legkisebb napelemes külső akksija bankkártya méretű 

Aki ennél is biztosabbra akar menni, egy beépített napelemeket tartalmazó hátizsákra is benevezhet a cég még futó közösségi finanszírozási kampányában. A Photon története két belga mérnökhallgatóval kezdődött, akiknek elege volt az állandóan lemerült telefonokból, és egy olyan zsebtöltőt akartak tervezni, ami mindig a rendelkezésükre áll. Megalkották a Sunslice technológiát, több mint három évig tartó kutatás és fejlesztés után most támogatókat gyűjtenek a világ legkisebb napelemes power bankjének gyártásához, írta a kreativ.hu.

A hitelkártya méretű (100x80x25 mm) Photon öt kihajtogatható, tartós, időjárásálló panellel rendelkezik, nagy hatékonyságú monokristályos napelemei kétszer annyi napenergia tárolására képesek, mint a hagyományos, hasonló méretű napelemes töltők, számolt be termékről a Yankodesign.com. A power bank töltéstároló képessége 4000 mAh. A 4 wattos napelemeknek 5-6 óra kell ahhoz, hogy kellő energiával lássák el a vésztöltőt, ami egy mobiltelefon akkumulátorát típustól függően 1-2 óra alatt tudja feltölteni. A power bank egy iPhone 6-ost, vagy 9-est kétszer képes teljesen feltölteni, és persze arra is van lehetőség, hogy a két folyamat párhuzamosan történjen: amíg a napelemek töltődnek, a telefon is kap energiát.

Hírdetés

Az power bankhoz bármilyen USB-s eszköz csatlakoztatható a 3 az egyben kábelnek köszönhetően, a szett része egy USB C, egy mikro USB és egy Apple-kábel is. A fejlesztők a Photont egy zseblámpával is ellátták, és nem csak a praktikumra, hanem a stílusra is gondot fordítottak: az eszköz négy színben kapható, vegán bőr tokot kapott, elegáns mágneses kapoccsal zárható hitelkártya-tartó méretűvé, ha nincs szükség több napfényre.

Akinek még ennél is több napelem kell ahhoz, hogy biztonságban érezze magát egy szabadtéri programon, a Photon mellé vehet egy Zenith nevű hátizsákot is, amelynek külső részébe egy 8 wattos, rugalmas panelt építettek be, és amelyhez tetszés szerint vehet 5000, 10 000 vagy 20 000 mAh-es külső akkumulátort. A táska külső USB-portjára bármikor csatlakoztatható a merülőben levő mobil, GPS, akksi, vagy más eszköz. A hátizsák egyébként teljesen vízálló, ezenkívül laptopok számára elkülönített rekesszel, titkos zsebekkel látták el. A fejlesztők 2 éves garanciával dobják piacra a termékeket, amelyekhez már összejött a gyártáshoz szükséges pénz a Kickstarteren. A szemfülesebb megrendelők 65 euróért (23 ezer forintért) juthatnak a kábelt és a power bankot tartalmazó alapcsomaghoz, hátizsákkal együtt pedig 89 euróba (31500 forintba) kerül a napelemek adta biztonság. Ami bizonyos körülmények között megfizethetetlen lehet.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »