A világ legjobbjaival ellen készül Szilágyi Áron

A világ legjobbjaival ellen készül Szilágyi Áron

Magyar edzőpartnerek is elutaztak Köln közelébe, hogy segítsék Szilágyi Áron és Decsi Tamás riói felkészülését. A helyiek se kutyák azért…

Éppúgy, mint a 2012-es londoni olimpia előtt, Németországban készül ezúttal is Szilágyi Áron a nyári játékokra. Az edzőpartnerek is ugyanazok, mégpedig az erdélyi Szabó Vilmos edző dormageni csapata, vagyis a német kardválogatott, amely többek között a 2014-es kazanyi világbajnokságot nyerte meg, így a felkészüléshez a legerősebb ellenfeleket sikerült kiválasztani.

Magyar edzőpartnerek is kiutaztak kardvívó olimpikonjaink segítésére, hiszen az olimpiai címvédő Szilágyi Áron mellett a csapatvilágbajnok Decsi Tamás is kvótát szerzett Rióra. Decsi Tamás bátyja, András lett tavaly nyáron Szilágyi Áron edzője, a tréner így számolt be a heti edzésmunkáról a hazai szövetség oldalán:

Megérkezett hozzánk már a múlt hétre Áron és Decsi Tamás mellé Szatmári András, valamint Gémesi Csanád. Így aztán edző édesapámmal és Bodnár József sportmasszőrrel együtt heten vagyunk a Köln melletti edzőközpontban. Német célszerűség vesz körül bennünket. Semmi luxus, de a munkához és a regenerációhoz minden feltétel adva van. Csönd és nyugalom, most már erre van szükségünk. A németek mellett itt vannak a franciák is, erős ellenfelekkel tudunk készülni az olimpiára. Jövő héten Telkiben zárul a felkészülésünk, aztán jöhet az utolsó csomagolás, és utazunk Rióba!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »