A világ déli részének anglikánjai az azonos neműek házassága ellen

A világ déli részének anglikánjai az azonos neműek házassága ellen

Nem az azonos neműek közötti házasság liturgikus ünneplésére. Igen a lelkipásztori gondoskodásra, amely elfogadja, befogadja és elkíséri a homoszexuális személyeket – ezt az álláspontot fogalmazták meg a világ déli részének anglikánjai (Global South Anglican).


A közösséghez tartozó húsz anglikán provincia tizenkét prímása és kilencven küldötte mindezt abban a nyilatkozatban fogalmazta meg, melyet a hatodik alkalommal megrendezett konferenciájuk végén tettek közzé. A találkozó október elején zajlott Kairóban. Az állásfoglalást megelégedéssel fogadták az Egyiptomban jelen levő más egyházi közösségek.

A dokumentum megerősíti, hogy az egyház nem ismerheti el a homoszexuálisok házasságát mint az Isten által elfogadott viselkedés egy formáját. Ugyanakkor a szervezet képviselői támogatják a homoszexuális személyek lelkipásztori ellátását. Elítélik azoknak a személyeknek a gyalázását vagy megalázását, akik nem követik Isten útjait. Hangsúlyozzák, Isten minden személyt szeret, és nekünk is úgy kell szeretnünk, ahogy Isten szeret.

A világ déli részének anglikánjai szervezet az Anglikán Közösség (a nemzeti anglikán egyházak nemzetközi társulása) 38 provinciájának 24 csoportját, valamint az Észak-Amerikai Anglikán Egyházat foglalja magába. A provinciák a déli féltekén helyezkednek el és Afrika minden, illetve Dél-Amerika és Ázsia nagy részének provinciái tartoznak közéjük.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »