A Via Nova kiáll Vésey mellett

A Via Nova kiáll Vésey mellett

Bár Vésey Kovács László már nem sajtóreferense a Via Novának, a szervezet kiáll a Pesti Srácok újságírója mellett, csak a mozgássérültekre vonatkozó hasonlatát kifogásolja.

Vésey a Pesti Srácok portálon a Coca-Cola melegeket ábrázoló plakátkampányát bírálva azt írta, hogy „nem akar tolószékeseket látni mozgólépcsői és buszmegállói hirdetéseken.” Vésey a nagy médiavisszhang után bocsánatot kért a kerekesszékesektől.

Hírdetés

A Via Nova azonban alapvetően egyetért Vésey Kovács László homofób cikkével. „Sajnos a szerencsétlen párhuzam elkanyarította a figyelmet a tényleges problémáról, de meggyőződésünk, hogy a genderlobbi közvélemény befolyásolására tett agresszív kísérletei, történjen a reklámok, esetleg felvonulások formájában, inkább csak növelik a társadalmi feszültségeket” – áll a szervezet nyilatkozatában. Szerintük az ilyen jellegű reklámokkal a cégek azoknak ártanak a legjobban, akiken segíteni akarnak. 

A szervezet tájékoztatása szerint ugyanakkor Vésey már 2017 júniusa óta nem sajtóreferense a Via Novának, és arra is figyelmeztet, hogy 2018 óta nem Via Nova ICS, hanem Via Nova a hivatalos megnevezésük. A szervezet honlapja szerint azonban nem egyértelmű, hogy változott volna a nevük, mert bemutatkozásukban felváltva használják a Via Nova és a Via Nova ICS megnevezést. (szh)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »