A vészhelyzet ellenére sínen van a metrófelújítás

A vészhelyzet ellenére sínen van a metrófelújítás

A 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus miatt kialakult helyzet – közölte a BKV. A társaság részletesen beszámolt arról is, hogy milyen munkák zajlanak jelenleg.

A 3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai jelenleg a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is a tervezett ütemezés szerint haladnak – közölte a BKV. A társaság jelezte, hogy a felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés.

A Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik a szerelvények elektromos ellátását biztosító, úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is. A legfontosabb új berendezések: a légkezelők, a főszellőzők, a vízköddel oltó berendezések már a helyükön vannak. A jelenlegi ütemterv szerint, az elektromos bekötések után a nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

Hírdetés

A most zajló fővárosi nagyberuházásokat, így a 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus-járvány – mondta hétfőn az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. „Egyelőre nem kaptunk arra vonatkozó jelzést, hogy csúszna a felújításnak a befejezése. De nyilván, abban a pillanatban, ha akadnának a munkák, a vállalkozó jelzést tesz – fogalmazott. – Azért az országnak az 50 százaléka nem tudja megoldani, hogy távmunkában dolgozzon, így vannak beruházások, ahol dolgoznak a mai napon is. […] Betartva a járványügyi intézkedéseket, a vállalkozók a megbízásokat próbálják teljesíteni.”

A nagyberuházás egyébként már eljutott a Belvárosba is, miután március elején elkezdődtek a munkák az Arany János utcai és a Ferenciek tere állomáson is, ahol már nem állnak meg a szerelvények. Az eredeti tervek szerint júliustól a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás következik, majd ősszel a középső szakasz további állomásain kezdenek dolgozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »