A véradás a szolidaritás megnyilvánulása

A véradás a szolidaritás megnyilvánulása

A véradás a szolidaritás megnyilvánulása, jelentette ki pénteken Zuzana Čaputová államfő az idén második alkalommal megrendezett “Elnöki vércsepp” akció alkalmából. Hangsúlyozta: minden véradót nagyra becsül.

Nagyon örülök, hogy idén már másodszor sikerült megvalósítani a véradó akciót az elnöki palotában. Ez egy új, fiatal tradíció, de annál fontosabb”

– mutatott rá az államfő.

Az akciót az elnöki hivatal az Országos Vérellátó Szolgálattal (NTS) közösen szervezte meg, melynek egészségügyi vezetője, Nataša Chovancová elmondta: hálásak azért, hogy az elnök asszony kiemelt figyelmet fordít a véradásra.

Hírdetés

Adj vért, hogy a világ tovább pulzálhasson”

– szól az idei kampány mottója, mely elsősorban a fiatalokat akarja megszólítani. Martin Strižinec elnöki szóvivő elmondása szerint az akcióval arra akarnak rámutatni, mennyire fontos szerepet töltenek be a véradók a világ működtetése, az életmentés és az emberek egészségi állapotának javítása szempontjából.  

Az államfő délután bejegyzést tett közzé a közösségi hálón, melyből kiderül, hogy az elnöki palotában a mai nap folyamán 46-an adtak vért.

“Rendkívül nagyra értékelem, hogy közülük tizenöten első véradók” – tette hozzá Čaputová, köszönetet mondva minden egyes résztvevőnek.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »