A védtelen kiskorú migránsokra hívja fel a figyelmet a jövő évi elvándorlók és menekültek világnapja

A védtelen kiskorú migránsokra hívja fel a figyelmet a jövő évi elvándorlók és menekültek világnapja

A „Védtelen és hang nélküli kiskorú migránsok” témát választotta Ferenc pápa az elvándorlók és menekültek 103. világnapjára, amelyet 2017. február 15-én ünneplünk.

Az Elvándorlók és Úton Lévők Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsa közleményében megállapítja: a migráció világjelenség, nem pusztán Európát vagy a Földközi-tengert érinti. Valamennyi földrész érintett a kérdésben, ami nem pusztán munkát vagy jobb életkörülményeket kereső embereket jelent, hanem olyan felnőtteket és kiskorúakat, akik valódi tragédiák elől menekülnek.

Mint írják, biztosítani kell, hogy minden egyes célországban teljes mértékben tiszteletben tartsák a migránsok és családjaik jogait. A legaggasztóbb a kiskorúak helyzete a nemzetközi migrációban. A gyerekek és a nők a legkiszolgáltatottabbak ebben a jelenségben, és éppen a kiskorúak a legsérülékenyebbek, akik gyakran láthatatlanok, mert okmányok vagy kísérő nélkül érkeznek.

A jövő évi világnap témájával – „Védtelen és hang nélküli kiskorú migránsok” – a Szentatya a legkisebbekre akarja irányítani a figyelmet. Gyakran a gyermekek egyedül érkeznek a célországokba, nem képesek hallatni hangjukat, és könnyen lábbal tiporják emberi jogaikat. az elvándorlók és menekültek világnapjára a szokásnak megfelelően pápai üzenetet tesznek majd közzé.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »