A Vatikán közleményben ítélte el a barbár támadást a francia templomban

A Vatikán közleményben ítélte el a barbár támadást a francia templomban

Federico Lombardi, a szentszéki sajtóközpont igazgatója közleményt bocsátott ki a július 26-án, kedden reggel a franciaországi roueni főegyházmegye egy templomában történt támadás kapcsán, amelyben egy idős pap életét vesztette.

„Különösen megrázott minket az, hogy ez a rettenetes erőszak egy templomban történt, ahol Isten szeretetét hirdetik” – fogalmaz a Vatikán közleménye.

Lombardi kitér arra is, hogy Ferenc pápát megrázta az eset, és osztozik az érintettek fájdalmában, amelyet ez a döbbenetes erőszak okozott; mélységesen elítéli a gyűlölet minden formáját, és imádkozik az áldozatokért.

Július 26-án, a kedd reggeli szentmise közben két fegyveres tört be a roueni érsekséghez tartozó Saint-Etienne-du-Rouvray templomába, és túszul ejtette a 84 esztendős Jacques Hamel atyát és négy hívet. A támadókat a helyszínre érkező rendőrök agyonlőtték.

A Szentszék sajtóközleményében Federico Lombardi kifejezte: ezt a tragikus esetet sajnos megelőzte több hasonló a közelmúltban, melyek rettenetes fájdalmat okoztak, és aggodalmat keltenek mindannyiunkban; és elmondta: Ferenc pápa közelségéről biztosította a francia egyházat, a roueni érsekséget és híveket, valamint az egész francia népet.

Mindeddig nem azonosították a támadókat, és az indítékaik sem tisztázottak; mindenesetre az üggyel a párizsi ügyészség terrorizmusellenes csoportja foglalkozik.

Dominique Lebrun roueni érsek sajtóközleményt adott ki, melyben tudatta, hogy azonnal visszaindul Krakkóból, hogy mielőbb egyházmegyéjében lehessen a szenvedőkkel.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió angol nyelvi szerkesztősége

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »