A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Coca-Cola

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Coca-Cola

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Coca-Cola az első negyedévben, ami annak köszönhető, hogy erős volt a kereslet az üdítőitalok iránt, mivel az oltási kampányoknak és a koronavírus-járvány miatti intézkedések lazításának hatására Ázsiában a fogyasztók elkezdtek visszatérni korábbi szokásaikhoz.

A hétfőn közzétett gyorsjelentés adatai szerint

a világ legnagyobb üdítőital-gyártójának nettó működési bevétele éves összevetésben 5 százalékkal, 9,02 milliárd dollárra nőtt az április 2-ával végződött három hónapban.

Négy negyedév után először emelkedtek a bevételek.

Elemzők kisebb bevételre, 8,63 milliárd dollárra számítottak.

Az atlantai székhelyű vállalat működési eredménye 14 százalékkal, 2,72 milliárd dollárra ugrott, a működési haszonkulcs pedig 27,7 százalékról 30,2 százalékra emelkedett.

A részvényesekre jutó nyereség

19 százalékkal, 2,25 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre süllyedt.

Az egyszeri tételek leszámításával kalkulálva azonban az egy részvényre jutó nyereség 8 százalékkal, 55 centre kúszott fel, meghaladva az elemzők által várt 50 centet.

Hírdetés

A fogyasztók

több üdítőt vásároltak Kínában és Indiában, ez pedig ellensúlyozta a gyenge amerikai és nyugat-európai teljesítményt.

Ennek háttarében az áll, hogy

az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában jóval szigorúbbak voltak a járványügyi korlátozások, így a fogyasztók inkább otthon nassoltak vagy főztek.

A járványból ezért sokkal jobban jött ki a rivális Pepsico, amely üdítőitalai és rágcsálnivalói túlnyomó részét szupermarketekben és élelmiszerüzletekben értékesíti.

A Pepsico első negyedéves bevételei 6,8 százalékkal, 14,82 milliárd dollárra, a nyeresége pedig 28,1 százalékkal, 1,71 milliárd dollárra nőtt.

Az egy részvényre jutó nyeresége 1,24 dollár volt, míg egy évvel korábban 96 centet tett ki.

A Coca Cola arra számít, hogy

az egy részvényre jutó nyereség idén 10 százalék, plusz-mínusz 1-2 százalék körüli mértékben, árbevétele pedig 5 százaléknál is erősebben fog emelkedni.

A FactSet által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy

idén 10 százalékkal, 2,14 dollárra nő a Coca-Cola részvényenkénti nyeresége.

A Coca-Cola 0,6 százalékos pluszban, 54,0 dolláron indította a kereskedést a New York-i tőzsdén. Az elmúlt egy évben a 43,22 és 54,93 dollár közötti sávban mozgott az árfolyam.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »