A vártnál kevésbé romlott a német üzleti hangulat

A vártnál kevésbé romlott a német üzleti hangulat

Az aktuális gazdasági kondíciók javuló megítélése mellett a vártnál kevésbé romlott júliusban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe.

Az ifo gazdaságkutató intézet (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) szerdán közzétett kimutatása szerint júliusban 101,7 pontra, 2017 márciusa óta a legalacsonyabb szintre csökkent a júniusi 101,8 pontról a német üzleti hangulatindex. Elemzők nagyobb csökkenést, 101,5 pontot vártak júliusra.

Hírdetés

A felmérésbe bevont gazdasági szereplőknek az aktuális kondíciókról alkotott véleményét számszerűsítő mutató viszont a várt romlás helyett javult, 105,3 pontra emelkedett júliusban a júniusi 105,1 pontról. Elemzők 104,8 pontot jeleztek előre júliusra.

A jövőbeli kilátások megítélése viszont a protekcionista törekvések és az importvámok emelkedése tükrében romlott a gazdasági szereplők körében, bár a vártnál kisebb mértékben. Az üzleti kilátások megítélését számszerűsítő mutató 98,2 pontra csökkent júliusban az előző havi 98,6 pontról a várt 98,1 pont helyett.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »