A városba költözik a falu Csíkban

Környező települések is bekapcsolódnak a Csíkszeredában hétvégén immár negyedik alkalommal sorra kerülő Falu a városban elnevezésű családi rendezvénybe – tudtuk meg Mihály László szervezőtől.

Mint rámutatott: minden évben próbálnak valamilyen újdonsággal készülni, így idén a városhoz közeli falvak saját standdal érkeznek az eseményre, amelyen bemutatják, hogy mire a legbüszkébbek. Ezenkívül nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyermekfoglalkozásokra, a dendrológiai parkban helyet kapó rendezvényen például jelen lesz a Csíki Székely Múzeum, amelynek standjánál a kisebbek is tartalmas programokon vehetnek részt.

Nem marad el a már megszokott és nagyon kedvelt állatetetés, tehénfejés, felvonultatják a térségre jellemző állatállományt – malacokat, juhokat, szárnyasokat, szarvasmarhákat, lovakat, és traktorra vagy lóra is felülhetnek az érdeklődők. A vásárban kézművesek kínálják portékáikat. Mihály László úgy fogalmazott: az előző három kiadás annyira sikeres volt, hogy idén „muszáj volt megszervezni” ismét a Falu a városbant. A rendezvény célkitűzése továbbra is az, hogy közvetlen kapcsolatot alakítson ki a városiak és a vidéki gazdálkodók között.

Kömény Kamilla
kronika.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »