A vallási turizmus a teljes embert megszólítja

A vallási turizmus a teljes embert megszólítja

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakulóünnepségén a Karmelita kolostorban 2021. december 1-jén. Semjén Zsolt szerint a szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében. MTI/Szigetváry Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében.

Hírdetés

A politikus a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakulóünnepségén szerdán Budapesten rámutatott: Magyarország legfontosabb turisztikai attrakciói vallási jellegűek, a Szent István-bazilikától kezdve a Debreceni Református Nagytemplomon és a máriapócsi kegyhelyen keresztül a Dohány utcai zsinagógáig. Ezek a helyek – felekezeti hovatartozástól függetlenül – a magyar örökség meghatározó részei- fűzte hozzá.
   
A kormány, a történelmi egyházak és a Magyar Turisztikai Ügynökség összefogásával megalakuló Nemzeti Vallásturizmus Tanács célja, hogy egyrészt a magyarországi, a világon is egyedülálló vallási turisztikai kincseket „be tudjuk mutatni az egész világnak”, másrészt ezeket a helyeket „kamatoztassuk az egyházaink és az egész magyar társadalom javára” az állam segítségével és professzionális turisztikai szervezéssel – mondta Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j4), mellette Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke (j5), Süllei László, a Budavári Nagyboldogasszony plébánia plébánosa, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseki általános helynöke (j6), Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j7), Kocsis Fülöp, a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház metropolitája, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája (b3), Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke (b2), Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, az Óbudai Zsinagóga rabbija (b), Udvardy György veszprémi érsek (j3), Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója (j2) és Szontágh Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség vallási turizmus programigazgatója, a Nemzeti Vallásturizmus Tanács főtitkára (j) a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakulóünnepségén a Karmelita kolostorban 2021. december 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »