A Valentin nap főszereplője nem ismeri az inflációt

A Valentin nap főszereplője nem ismeri az inflációt

Érdekes információkat osztott meg az InfoRádióval a virágkötők szakmai egyesületének elnöke.

A tavalyihoz képest nem lesz drágább a vörös rózsa Valentin napon – mondta az InfoRádiónak a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke. Boros Attila hozzátette: ezen a napon már egyre több nárciszt és jácintot adnak az emberek a kedvesüknek.

“Természetesen még mindig a vörös rózsa hódít, mert ez a legszerelmesebb virág, de azt vesszük észre a kiskereskedelemben, hogy egyre több színes virág trendi, illetve egyre több hagymás virágot is használnak a virágkötők, egyre többet keresik is őket” – fejtette ki Boros Attila.

Jelenleg Magyaroszágon van elegendő tulipán, nárcisz és jácint, és van hazai rózsa is, de utóbbi virág túlnyomó része importból származik, többnyire Hollandiából.

Hírdetés

Valentin napon egyértelműen, 90-95 százalékban a vágott virág az úr.

Boros Attila szerint ez is nagy különbség a nőnappal szemben, amikor egyre keresettebbek az egynyári vagy évelő cserepes növények.

A Valentin nap virágőrülete mindössze egy nap, alig vannak, akik akár csak előző nap megveszik az adott napi virágot, azonban a holland virágtőzsdei árak már hetekkel korábban befolyásolják a kapható virágok árát.

“Már második hete sokkal drágábban érkezik a vágott virág Magyarországra, mint egyébként az megszokott ilyenkor” – mondta el, hozzátéve, egy-egy virágbolt akár több száz szál rózsát is elad ezen a napon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »