A választók is sima Fidesz-győzelemre számítanak

Jelen állás szerint egy sikeres kvótanépszavazás esetén sem lenne érdeke a Fidesznek, hogy feloszlassa a parlamentet és előre hozott választásokat írjanak ki, hiszen stabil a kormánytöbbség – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint a kormánypárt népszerűségének a fideszes politikusokat is érintő korrupciós ügyek sem ártottak. Korábban Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő beszélt arról, hogy szerintük a Fidesz előre hozott választásokra készül.

„A Fidesz a teljes népességben 30 százalék körül áll a biztos választók körében, tehát akik elmennek és leadják a szavazatukat pedig minden kutatóintézetnél 40 százalék fölött, amiből még mindig az a következtetés levonható, hogy 2014 választási eredménye megismételhető lenne. Egy egészen stabil, abszolút többségre számíthat a Fidesz. Talán egy kicsit érdekes újdonság, hogy ezt nemcsak a közvélemény-kutatók látják így, hanem egyébként a választók is erre számítanak. Egy belsős közvélemény-kutatásunk azt mutatta, hogy 55 százaléka a magyar választóknak azt mondja most, hogy a Fidesz fogja megnyerni és egyedül kormányt alakít a választások után” – fogalmazott a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Tekintse meg a Mráz Ágoston Sámuellel készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »