A választásokon való részvételre buzdítja az erdélyi magyar fiatalokat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

A választásokon való részvételre buzdítja az erdélyi magyar fiatalokat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Közösségi szerepvállalásra és a választásokon való részvételre buzdítja az erdélyi magyar fiatalokat Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, aki a Fidelitas és az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) küldötteivel együtt vesz részt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) pénteken kezdődött bukaresti tanácskozásán.

„A mi feladatunk arra bátorítani a fiatalokat, hogy van lehetőség beleszólni a közéletbe, hiszen saját sorsukat és jövőjüket, akár az országuk, a közösségük, Európa jövőjét befolyásolni tudják. Azért kérjük az erdélyi magyar fiatalokat, hogy menjenek el szavazni, és arra adják voksukat, akik legjobban képviselik az ő érdekeiket” – hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva az IKSZ elnöke.

Rámutatott, a voksoláson való részvétel nemcsak egy jog, hanem felelősség is, a távolmaradás és közöny nem megoldás, a fiataloknak is választaniuk kell, dönteni a sorsukról. „A fiatalokat igenis érinti az, ami a politikában történik, ezért fontos, hogy ők sem maradjanak semlegesek: vegyek részt a választásokon” – tette hozzá.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »