A Twitter rájött, hogy a nagy cenzúrázás közben ideje lenne már pár véreskezű komcsi fiókját is letiltani

A Twitter közösségi oldal helyi idő szerint pénteken felfüggesztette a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű egykori marxista gerillaszervezet két volt parancsnokának a fiókját, mert szerinte erőszakra buzdító üzeneteket tettek közzé.

Iván Márquez és Jesús Santrich, a FARC és a kolumbiai kormány 2016-ban aláírt békemegállapodását elutasító Segunda Marquetalia nevű szervezet tagja, amelynek az oldalát a közösségi médium szintén elérhetetlenné tette.

Márquez egy korábban közzétett videón pisztollyal a kezében, fegyveresek társaságában látható, a felvételen elmondott beszédében pedig élesen bírálta Iván Duque kolumbiai elnököt.

Noha a parancsnokok részt vettek a FARC és a kormány közötti, az öt évtizedes konfliktust lezáró béketárgyalásokban, később azt vetették Duque szemére, hogy elárulta az egyezséget, amelynek tető alá hozásáért egyébként az ország akkori elnökét, Juan Manuel Santost Nobel-békedíjjal tüntették ki.

Hírdetés

Márquez szerint a 2016-os békemegállapodás óta számos társadalmi vezetőt és egykori gerillát gyilkoltak meg, és azt vetette az állam szemére, hogy nem tartja be az egyezményt.

A FARC és a kormány közti konfliktusban körülbelül 220 ezren vesztették életüket, és milliók váltak földönfutóvá.

Az Egyesült Államok a két férfit kábítószer-kereskedelemmel vádolja, és 10 millió dolláros (közel 3 milliárd forintos) vérdíjat tűzött ki a fejükre.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »