A TV2 vezetője szerint kiegyensúlyozottak közéleti műsoraik

A TV2 vezetője szerint kiegyensúlyozottak közéleti műsoraik

A Világgazdaság hosszú interjút közölt az állami hirdetésekkel kitömött TV2-csoport vezetőjével, az RTL Klubtól leigazolt Dirk Gerkenssel. A beszélgetés talán legérdekesebb pontja az, amikor a tévécsatorna közéleti műsorairól, illetve azok függetlenségéről kérdezik.

Mi a helyzet a közéleti műsorokkal: ezek mennyire kiegyensúlyozottak, avagy elfogultak a kormány iránt?

A mi függetlenségünk abban áll, hogy nem kapunk feladatokat, megrendeléseket, megbízásokat senkitől, és azzal foglalkozunk, amit jónak látunk. A szerkesztőségi autonómia jegyében az, hogy melyik riporter mely témáról milyen anyagot készít, a hírigazgatóság belső ügye.

Dirk Gerkens úgy tűnik, vagy másik csatornát szokott nézni, vagy meglehetősen sajátos elképzelései vannak a független hírszerkesztésről. A TV2 az elmúlt időszakban gyakorlatilag kormányzati szócsővé silányult, persze, nem mintha korábban sokkal jobb lett volna.

Előszeretettel veszi át tényként a Habony-művek különböző szennylapjainak írásait ellenzéki politikusokról, amiket aztán hosszas blokkokban fejtegetnek a hírműsoraikban.

Riportereik pedig nagy szorgalommal próbálnak kellemetlen helyzetbe hozni a kormánypártokkal nem rokonszenvező közéleti szereplőket. Ennek általában az a vége, hogy magukból csinálnak hülyét.

A tévécsatorna a Fideszt érintő korrupciós botrányokkal kapcsolatos tudósításokban viszont már messze nem ilyen precíz. Úgy tűnik, hogy az állami hirdetéseket sem adják ingyen…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »