A Turkish Airlinesra is kihatott a török puccs

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter meg akarja „tisztítani” a külügyi tárcát az úgynevezett Gülen-mozgalom híveitől – mondta a miniszter hétfőn a Habertürk adónak.

Recep Tayyip Erdogan elnök és a török kormányzat az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot és mozgalmát teszi felelőssé a másfél héttel ezelőtti elvetélt katonai puccsért.

Cavusoglu szerint nagyköveti szinten is függesztenek fel embereket az állásukból, de az intézkedés nem a misszióvezetőket érinti, hanem az ankarai központban dolgozó, nagyköveti rangú beosztottakat.

„Minisztériumomba is beépültek az árulók. A minisztériumomat is meg fogjuk tisztítani tőlük. Minden hatóságot meg fogunk tisztítani az árulóktól” – mondta Cavosuglu a DHA hírüggynökség szerint vasárnap este egy rendezvényen a közép-anatóliai Konyában.

Eközben a részben állami kézben lévő Turkish Airlines légitársaság bejelentette, hogy megvált 211 munkatársától. Azzal gyanúsítják őket, hogy kapcsolatban álltak a Gülen-mozgalommal. Az elbocsátottak közt van a társaság pénzügyeiért felelős igazgatóhelyettes.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »