A tüntetések szervezői továbbra is Gašpar leváltását követelik

A tüntetések szervezői továbbra is Gašpar leváltását követelik

Az Egy tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezői Tomáš Drucker belügyminiszter hétfői lemondását követően közleményt adtak ki.

“Tomás Drucker lemondása azt bizonyítja, hogy Pellegrini kormánya inkább feláldozza a belügyminiszterét, semhogy felelősséget vállalna Tibor Gašpar ügyében. Az új kormány ugyan megszerezte a parlament bizalmát, de a mai események bizonyítják, hogy a saját miniszterük sem hisz bennük. Inkább lemond, hogy megőrizze az integritását” – szerepel a közleményben.

“A bizalom visszaszerzése helyett Pellegrini kormánya megtesz mindent, hogy még inkább elveszítse az állampolgárok bizalmát. Minden tisztességes polgár büszke lehet magára: nyomást gyakoroltak, melynek hatására lemondott Robert Fico, Robert Kaliňák, Jozef Valocký, és ma Tomáš Drucker. Az ország kitakarításának még nincs vége.”
 

Hírdetés

A szervezők változatlanul Gašpar leváltását követelik, a rendőrség rendszerszintű átszervezését és a kettős gyilkosság kinyomozását.

Úgy gondolják, Gašpar lemondatása innentől kezdve kizárólag Peter Pellegrini és a kormánykoalíció feladata. 

Pellegrini ma elmondta, hogy Drucker lemondása kapcsán a kettejük személyes megbeszélése után nyilatkozik. 

Az Egy tisztességes Szlovákiáért tüntetéseken tegnap ismét tízezrek vettek részt. A szervezők a következő megmozdulás pontos dátumát hamarosan tudatják a nyilvánossággal. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »