A Trump-toronyban kávézgatott Marine Le Pen

Amerikai újságírók a Trump-torony egyik kávézójában látták Marine Le Pent, a jobboldali párt vezetőjét és elnökjelöltjét. A toronyban tartózkodó újságírók azonnal faggatni kezdték, hogy vajon találkozik-e a megválasztott amerikai elnökkel, Marine Le Pen azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre.

Az amerikai sajtóban ugyanakkor idézték Le Pen kampányfőnöke, David Rachline Párizsban tett nyilatkozatát, miszerint a politikusnő magánlátogatáson tartózkodik New Yorkban. A kampányfőnök egyúttal azt is leszögezte: nem szerepel Marine Le Pen programjában találkozó Donald Trumppal.

A Marine Le Penről szóló információk megjelenése után nem sokkal Sean Spicer, Donald Trump szóvivője is közölte: Donald Trump nem tervez találkozót a francia politikussal, s nem találkozik vele az átmenetet bonyolító Trump-csapat egyik tagja sem.

Marine Le Pen korábban több nyilatkozatban dicsérte Trumpot, elismerését fejezte ki a megválasztott amerikai elnöknek, mert – mint fogalmazott – Trump győzelme segítheti, hogy ő is győzzön a francia elnökválasztáson.

Az amerikai elnökválasztás után Marine Le Pen azt hangoztatta: Donald Trump győzelme azt jelenti, hogy “az emberek ismét saját kezükbe veszik jövőjük alakítását”. Trump megválasztását reménykeltőnek nevezte mindazok számára, akiknek “elegük van a globalizációból és az elitek politizálásából”.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »