A történelem öt legbizarrabb zászlaja

A történelem öt legbizarrabb zászlaja

Különös, rendhagyó zászlókból és címerekből számos akadt a történelem során. Példaként felhozható többek között az észak-koreai, vörös csillaggal, kukoricával és vízi erőmű hármassal operáló címer, vagy a leginkább egy kisgyermek paintben rajzolt munkájára emlékeztető, koronás elefántot ábrázoló dahomeyi lobogó. A History Today összegyűjtötte a valaha volt öt legbizarrabb zászlót.

1897-ben a brit csapatok egy megtorló akció keretében elfoglalták Benin Cityt, azzal a céllal, hogy visszavágjanak az előző küldetés során a dél-nigériai Benini Királyságtól elszenvedett vereségért. A küldetés a britek szempontjából sikeresnek bizonyult: a királyt elfogták és száműzték, a várost a földdel tették egyenlővé, és számos műkincset vittek Londonba.

A tárgyak között volt ez a rendhagyó, vörös (a heraldika a pirosat nem ismeri) háttér előtt társát lefejező alakot ábrázoló zászló is. A lobogó eredetéről és jelentéséről szinte semmit sem tudunk, még csak annyit sem, hogy egyáltalán a Benini Királyság használta-e, a feltételezések szerint azonban kapcsolatba hozható az itsekiri törzzsel. A zászló jelenleg a greenwichi Nemzeti Tengerészeti Múzeumban tekinthető meg.

Magazin


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »