A törökök újra sanyargatják a dzsihadistákat

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet legalább 28 harcosa vesztette életét az Aleppótól északra fekvő szíriai területeken a török hadsereg tüzérségi támadásában – jelentette hétfőn a CNN Türk televíziós csatorna, egy katonai közleményre hivatkozva.

A tájékoztatás szerint 58 dzsihadista célpontot ért találat vasárnap. A hadsereg ezzel torolta meg az egyik török határváros elleni legutóbbi támadásokat.

A Sabah című kormánypárti újság tájékoztatása szerint öt ember sebesült meg pénteken az Aleppótól 60 kilométerrel északra lévő, törökországi Kilis tartományban a dzsihadisták uralta észak-szíriai területről indított rakéták becsapódása következtében. Az Anadolu állami hírügynökség szombati jelentése szerint a történtekre válaszul már péntek este is támadta a török hadsereg, illetve az Egyesült Államok vezette koalíció az Iszlám Állam állásait, aminek nyomán a dzsihadista szervezet 104 fegyverese vesztette életét.

Kilist január óta már több mint 70 alkalommal érte támadás az Iszlám Állam ellenőrizte területek felől. A támadásokban 21 ember vesztette életét, és biztonsági tisztségviselők véleménye szerint sokkal inkább szándékos erőszakról van szó, mintsem a szíriai konfliktus véletlen átgyűrűzéséről.

A török hadsereg rendszerint ágyúzással válaszol az ilyen támadásokra.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) beszámolója szerint a dzsihadisták pénteken területeket foglaltak el a szíriai felkelőktől a török határ közelében, és veszélyesen közel kerültek a Törökországtól 6 kilométerre lévő, felkelők uralta Azáz városához.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »