A törökök és a kurdok egymást gyepálják, a sógorok sírva menekülnek – Bécsben

A bécsi kurdok minden szombaton kivonulnak a város főterére, hogy felhívják a figyelmet a Törökországban élő kurdok helyzetére. Mit ad Isten: a Bécsben élő törökök szintén szombatonként, a Stephanplatzon szoktak tüntetni. A két etnikum így az elmúlt hetekben gyakran, számtalan indok miatt összetűzésbe keveredtek – legutóbb pedig épp gázspray-vel fújták le egymást.

Magyar Menedék - Tepe

Az osztrákoknak azonban kezd elegük lenni az állandó összecsapásokból. Sonja Prousek, egy helyi kávézó tulajdonosa például azt mondta, hogy szombatonként a bécsi főteret ellepik a török és kurd lobogók, vendéglőjét folyamatosan szétverik, idősebb vendégei pedig könnyek között menekültek el a Stephanplatzról.

Hírdetés

Lassan elértünk ahhoz, hogy szombatonként – mikor a tüntetések szoktak lenni – kiürül a kávézóm. Az emberek nagyon félnek.”A bécsi rendőrség szóvivője, Christoph Poezl a demonstrációkkal kapcsolatban elmondta: a tiltakozások betiltása rendkívül nehéz lenne; az egyetlen eszköze a rendőrség az, hogy megelőzzék a kialakuló erőszakot. Ugyanakkor hozzátette, hogy a múlt szombati tüntetéssel kapcsolatban csak egy panasz érkezett a hatóságokhoz.

Úgy tűnik, hogy Bécsben a multikulturalizmus egy kicsit elharapódzott.

(The Local)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »