"A török rendőrök és az embercsempészek közeli barátok" – fillérekért engedik be Európába a megszállókat

"A török rendőrök és az embercsempészek közeli barátok" – fillérekért engedik be Európába a megszállókat

Háromezer forintnak megfelelő összegért engedi át Európába sok török rendőr az összegyűlt bevándorlók tömegéből azokat, akik hajlandók fű alatt pénzt adni nekik – állítja egy brit portál. Mindeközben Törökország több mint 940 milliárd forintnak megfelelő összeget kap az Európai Uniótól a migránsáradat megfékezésére.

Korrupt török rendőrök ássák alá az Európai Unió migránsáradat megakadályozására tett erőfeszítéseit – írja az Express nevű hazafias brit portál saját információkra hivatkozva.

A lap szerb-macedón határhoz kihelyezett munkatársa olyan afgán, szír és iraki bevándorlókat kérdezett meg határátlépési szándékaikról, akik meglepő módon részletes információkat adtak az illegális átjutás lehetőségeiről.

Tőlük tudta meg az Express azt is, hogy az embercsempészek mellett a rendőrök is pénzért engednek át sok betolakodót, egy ember határátlépése 10 eurónál kezdődik, de rizikós helyzetekben ez az összeg 100 euróig is felszökhet.

Az uniós tisztviselők múlt hónapban egyeztek meg a Törökországnak előkészített óriási támogatás átadásáról, emellett a schengeni tagság lehetőségét is meglebegtették a török kormány előtt. A török rendőrség "mulasztásai" azonban saját kormányuk célkitűzései ellen dolgoznak.

"A török rendőrségben köztudottan sok korrupt tiszt van. Ha elkapnak, pénz fejében elengednek" – állította az egyik megkérdezett.

Mások is hasonló információkkal szolgáltak: "A parti őrség kitoloncol, ha elfog. De ha pénzt kapnak, ők is továbbengednek."

A szerb-macedón határnál a rendőrség és az embercsempészek együttműködéséről is beszámoltak bevándorló családok, egyesek azt mondták, hogy a rendőrség félrenéz, ha embercsempészeket lát üzletelni a migránsokkal, mások szerint viszont üzleti kapcsolatban állnak egymással.

(Express – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »