A török nyomozók másodszor is vizsgálódtak a szaúdi főkonzulátuson

A török nyomozók másodszor is vizsgálódtak a szaúdi főkonzulátuson

A török bűnügyi helyszínelők ma hajnalban távoztak Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusáról, ahol az eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi nyomai után kutattak.

Másodszor is átfésülték az épület helyiségeit, valamint a képviselet járműveit is megvizsgálták.

A főkonzulátus kertjében felállított reflektorok fényénél végzett helyszínelés a második volt ezen a héten. A hatóságok előzőleg hétfőn közel kilenc órán át keresték az épületben október 2-án eltűnt Hasogdzsi török források által biztosra vett meggyilkolásának nyomait.

Hírdetés

A helyszínelők szerda éjjel vonultak át a főkonzulátusra, miután szaúdi nyomozókkal együtt szintén közel 9 órán át dolgoztak a szaúdi főkonzul rezidenciáján.

A török sajtó kedden arról számolt be, hogy a főkonzulátus hétfő éjszakai átvizsgálása során bizonyító erejű anyagminták is előkerültek, így a főkonzuli rezidencia mellett a külképviseletet is átvizsgálják még.
 

Hang- és videofelvételekre hivatkozó török sajtóbeszámolók, valamint neve elhallgatását kérő töröktisztségviselőktől származó amerikai értesülések alapján Hasogdzsit a főkonzulátuson brutális módszerekkel meggyilkolták. Szaúd-Arábia ezt egyelőre nem ismerte be.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »