A tiszteletbeli konzul is piros lapot kapott

A tiszteletbeli konzul is piros lapot kapott

A szlovák külügyminisztériumban nincs uborkaszezon. A Magyarországnak átnyújtott jegyzéket most egy újabb értesített követett, ezúttal a Monacói Hercegség volt a címzett.

A  világ második legkisebb (alig 2 négyzetkilométernyi) állama tiszteletbeli szlovákiai konzuljának státuszát szüntették meg, ugyanis Miroslav Výbohot, aki Robert Ficoval ápolt jó kapcsolatokat, szerdán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupció gyanújával a Vámszedő III.  akció keretében szerdán őrizetbe vette. A kellemetlen hírt Szlovákia párizsi nagykövetségének közreműködésével jutatták el Monacóba.

Hírdetés

A NAKA egyébként nyolc személyre csapott le, ketten közülük pézzel vesztegettek meg befolyásos személyeket, hatan pedig azért kerültek rendőrkézre, mert pénzt fogadtak el a gyanú szerint.

Az illetők részesei voltak a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatóságán (FS) kötött több millió eurós titkos szerződéseknek. A FS korábbi vezetőjét, František Imreczét már korábban őrizetbe vették, de éppen tegnap kiengedték és most szabad lábon védekezhet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »