A tervezettnél kevesebbe kerül egy fővárosi útfelújítás

A tervezettnél kevesebbe kerül egy fővárosi útfelújítás

Célegyenesbe ért az újpesti Rózsa utca felújítása, már mindenhol megújult a teljes útburkolat az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon.

Utolsó üteménél tart a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója: a projekt keretében megépítették az útburkolat végleges kopórétegét az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, valamint nagyrészt elkészült a járdák új aszfaltburkolata is. Ugyanitt a LED-fényforrások alkalmazásával történő közvilágítás is szinte teljesen kiépült már. Az autóbusz-megállóhelyeknél bazaltbeton-burkolatot építettek, hogy megakadályozzák a nyomvályúk kialakulását. A kivitelezés során telepítendő cserjéket és fákat várhatóan október 15. és november 14. között ültetik el – közölte a BKK.

A kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. jelenleg a Rózsa utca–Árpád út csomópont átépítését végzi, amely így biztonságosabb lesz. Az aszfaltrétegeket előreláthatóan október 10. és 20. között, két egymást követő éjszaka építik meg.

A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül. Az útépítés még az idén ősszel befejeződhet.

További projektek

Az újbudai Péterhegyi úton, az angyalföldi Göncöl utcában és a rákospalotai Deák utcában idén nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában – ezeket előreláthatóan még ebben az évben visszaadják a forgalomnak.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti, 4,2 kilométeres szakaszának korszerűsítési terve.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »