A terrorszervezetek keresik a mentálisan zavart embereket

Végh József kriminálpszichológus szerint tendencia lehet, hogy az utóbbi időben a terrorszervezetek könnyen befolyásolható vagy mentálisan zavart embereket keresnek, mert bennük sok az elfojtott agresszív indulat.

Végh József, akit a londoni késelés kapcsán kérdeztek az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön, azt mondta: nem zárja ki egymást, hogy az elkövető mentális zavartsága áll a bűncselekmény mögött, és az, hogy terrorista indíttatású lenne a támadás.

A paranoiás kórformák, illetve a paranoid skizofrénia különösen alkalmassá tehet valakit arra, hogy terrorcselekményt kövessen el – mondta Végh József, hozzátéve: a beszervezők biztosan tudatosan “utaznak” az ilyen emberekre, mert bennük “fékezhetetlen agresszió” van, és ehhez kapnak egy leegyszerűsített világképet, valamint kiélhetik gyilkos szándékaikat, illetve “befejezhetik földi pályafutásukat”.

Kitért arra is: ha több a rendőr az utcákon, az sem tántorítja el az elkövetőt tette végrehajtásától, csak előbbre hozza, vagy elhalasztja a terrorcselekményt.

Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök. Újabb bejelentés szerint a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »