A terrorszervezet több tízezer tagjának adatai jutottak a Sky News birtokába

Az Iszlám Állam több tízezer egykori és jelenlegi tagjának személyes adatai jutottak a Sky News brit hírtelevízió birtokába – állítja a televízió – jelentette az MTI.

 

A tévétársaság szerda esti beszámolója szerint az elektronikusan tárolt adatokat a dzsihadista terrorszervezet egy volt tagja adta át, aki korábban a mérsékeltnek tartott szíriai ellenzék harcosa volt, majd átállt az Iszlám Államhoz, de végül a terrorcsoportnak is hátat fordított.

 

A memóriakártyán szereplő – a Sky News által kinyomtatott – adatok 22 ezer nevet tartalmaznak, sok esetben lakcímmel, telefonszámmal, hozzátartozók adataival együtt. A listán legalább 51 ország állampolgárai szerepelnek, köztük britek, de több meddig ismeretlen dzsihadista kilétére is fény derülhet, akik Észak-Európában, Nagy-Britanniában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten tartózkodnak.

 

Az adatkártyáról kinyomtatott lista egy kérdőív, amelyet az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró jelentkezőknek ki kellett tölteniük. A kérdőíven szereplő 23 kérdés a tagjelöltek legszemélyesebb adataira vonatkozik. Az Iszlám Állam számára a mostani fejlemény, ha igaznak bizonyul, komoly stratégiai veszteséget jelent.

 

MTI, Sky News

Nyitókép: Sky News


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »