„A terror megmutatta szörnyű arcát”

„A terror megmutatta szörnyű arcát”

Négyen meghaltak, több tucatnyian megsebesültek, köztük sok külföldi, amikor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Isztambul belvárosában. A török hatóságok szerint a merénylet mögött vagy az Iszlám Állam, vagy a Kurdisztáni Munkáspárt áll.

A török pénzügyi főváros központjában öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Négy ember halt meg. „Három embert ölt meg és többen megsérültek. Három közülük kritikus állapotban van” – közölte Vasip Sahin kormányzó. Az egészségügyi miniszter később változtatott a számokon: négyen vesztették életüket, a sebesültek közül hétnek súlyos az állapota. A 36 sebesült harmada egyébként külföldi.

A török hatóságok az Iszlám Államot vagy a kurdisztáni munkáspártot, a PKK-t sejtik a támadás mögött. A török külügyminiszter bejelentette: országa folytatja a terrorizmus elleni harcot. „A terror ismételten megmutatta nekünk ronda és szörnyű arcát, civileket támadott. A harcunk a terrorizmus ellen továbbra is folytatódik az országon kívül és belül is. És ezt várjuk el az egész világtól is, különösen Európától. Együtt kell működnünk és harcolnunk a terrorizmus ellen, kifogások nélkül” – nyilatkozta Mevlut Cavusoglu.

Elítélte a terrortámadást az Isztambulban tárgyaló iráni külügyminiszter is: „A terror megmutatta ronda arcát. A részvétemet szeretném kifejezni a török embereknek és a török államnak a veszteség miatt” – fogalmazott Javad Zaríf.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök rendkívüli biztonsági tanácskozást hívott össze. A török hatóságok Ankarában és Isztambulban is fokozták a biztonsági intézkedéseket a március 21-i kurd tavaszünnep előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »