A természetfilm magyar találmány? – Vetítő

Adás:
2016. június 13., hétfő 14.05
2016. június 14., kedd 14.05
2016. június 15., szerda 14.05
2016. június 16., csütörtök 14.05
2016. június 17., péntek 14.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.

Június 13., hétfő
Kivonulás a paradicsomba (ismétlés)
Rendezte: Szekeres Csaba

Gáspár Mátyás és fia egy olyan közösségben hisz, ahol az energiát a napfény, a vizet az eső adja. Két próbálkozás a világ két különböző részén.

Június 14., kedd
Határúton (ismétlés)
Rendezte: Litauszki János

„Szakács Melinda vagyok, a Vajdaságból, egy kis faluból, Oromról jöttem. Most már Budapesten élek, és tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem…” De mi is történt Szakács Melindával, a Határúton főszereplő-riporterével? Hogyan szembesült közössége elhallgatott történelmi traumáival? Milyen perspektívák állnak a mai vajdasági huszonévesek előtt? A válaszokat egy nemzedék képviselői keresik.

Június 15., szerda
A természetfilm magyar találmány?

Rendezte: Lerner János

A magyar természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével a magyar természetfilm nyomába eredünk. Arra vagyunk kíváncsiak, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik-e még mindaz a „magyaros” eredetiség, amely mindig is jellemezte a magyar természetfilmek alkotóit.

Június 16., csütörtök
Vaddisznók (ismétlés)
Rendező: Vincze Zoltán

Ez a film elsősorban egy sportfilm igazi sportemberekről, akik kerekes székesként sziszifuszi küzdelmet vívnak nap mint nap, hogy a csapat éljen, és végre az első rögbimeccsén játszhasson. A film gerincét három csapattag portréja alkotja.

Június 17., péntek
Pálosok nyomában (ismétlés)
Rendező: Csallóközi Zoltán

A Pálosok nyomában az egyetlen magyar alapítású férfiszerzetesrend történetét mutatja be, megismerhetjük magyarországi és határon túli emlékhelyeiket és ma is működő szervezeteiket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »