A teljesítményértékelés anomáliái

Papp Károly altábornagy úrhoz fordultunk a teljesítményjuttatásokkal és teljesítményértékelésekkel kapcsolatban annak érdekében, hogy választ kaphassunk a jelzett anomáliák okán felmerült kérdésekre, mert ahogy korábban már olvashattátok ITT, rendkívül sokan kerestetek meg minket az értékelések miatt.

Meglátásunk szerint a jogalkotói remények és célok nem valósultak meg maradéktalanul, a rendszer elemei felülvizsgálatra és korrekcióra szorulnak, főleg, ha a szándék az, hogy a rendszer egy valóban objektív és átlátható motivációs és értékelési rendszert jelentsen a teljes hivatásos állomány részére. Sajnálatos módon azonban évek óta visszatérő tapasztalat, hogy a jogalkotói szándék ellenében az elvégzett értékelések több esetben nem objektívek, és arra is alkalmasak, hogy az állomány munkához, elöljáróikhoz, munkatársaikhoz való viszonyulását rontsák.

Álláspontunk szerint, ha a munkavállaló igazságtalannak és alapot nélkülözőnek érzi az értékelést, amely kizárja őt a teljesítményjuttatásban részesítésből, az hosszú távon mindenképpen feszültségekhez, végső soron a fluktuáció erősödéséhez vezethet, a bajtársiasság, kollegialitás gyengüléséről nem is beszélve.

Aggályainkat már a bevezetést megelőző koordinációk során is – többször – szóvá tettük, mint lehetséges veszélyeket, és sajnos beigazolódni látszanak… (emlékeztetőül ITT – ITT – ITT és ITT)

 

Bízunk benne, hogy kérdéseinkre mielőbb megérkezik Főkapitány Úr válasza, amiről természetesen tájékoztatni fogunk titeket is.

Levelünket ITT olvashatjátok


Forrás:tmrsz.hu
Tovább a cikkre »