A téli vendégeinkről is szól a Kabóca

A téli vendégeinkről is szól a Kabóca

Novemberre mind megérkeznek téli vendégeink, még a varjak is. Hogy a hideg hónapokban miért van nálunk több ezekből a fényes tollú fekete madarakból, és sokuk miért költözik be újabban a városba, az is kiderül a Kabóca legújabb számából.

De arra a kérdésre is választ kaphatnak a kíváncsi gyerekek a lapszámból, hogy miért olyan hosszúak a novemberi esték, vagy hogy a hideg elől ilyenkor befelé tolakodó szemtelen legyek hogyhogy nem esnek le a plafonról.

Az olvasni szeretők aztán két új könyvbe is belelapozhatnak: Tóth Lászlónak a Kabóca-könyvek sorozatban most megjelent kötete, a Nagymama háza versei egy zengő-bongó, csodás birodalomba kalauzolják el őket, M. Kácsor Zoltán népszerű Zabaszauruszok sorozatának legújabb kötetében pedig újra találkozhatnak kedvenceikkel, köztük a selypítős sárkánnyal.

Hírdetés

Balla Margit folytatásos meséjének két igen öntudatos nyula a nagy utazás tervezése közben ezúttal egy térkép fölött veszik össze.

Az angol iskola oldalán a novemberi időjárásról gyűjthetnek ismereteket, természetesen angolul, a kabócások. Két nyelven, magyarul és szlovákul egy olyan medvebocsról és kisfarkasról olvashatnak, amelyek az őszi szél fújta falevelek miatt eltévednek az erdőben.

Mindezek meg a sok játék és fejtörő, a meséket kiegészítő feladat mellett a legkisebbek pedig még madaras papírjátékokat is készíthetnek a novemberi Kabócából.

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »