A tejgyári munkás is megküzd a hercegség futballistáival

A tejgyári munkás is megküzd a hercegség futballistáival

Még a francia futball legkiválóbb ismerői is értetlenül dörzsölik a szemüket a mai futballprogramot látva: egy negyedik ligás amatőrcsapat, a Rumilly-Vallières a Francia Kupa döntőjébe jutásért játszik az AS Monacóval.

Aznap, amikor a futballvilág az Európai Szuperliga tervének bejelentésével volt elfoglalva, a Rumilly-Vallières 2-0-ra legyőzte a második ligás Toulouse FC-t, s ezzel bejutott a kupa elődöntőjébe. Korábban háromszor is a svájci határ közelébe való kiscsapat mellé szegődött a szerencse (a Limones, a Prix-lès-Mézières és az Annecy elleni is szétlövésben jutott tovább), de a Toulouse ellen mindkét félidőben esett gól, a korábbiakhoz képest sima volt a továbbjutás.

E diadal után az annecy-i Sportparkban a játékosok a hangszórókon át dalokat ordítottak az alpesi tájak felé, a Franciaorszában is érvényben lévő kijárási tilalom alatt…

Az öröm érthető volt, egy Felső-Savoyába való kiscsapat, amelyet csupán 2018-ban alapítottak négy másik összevonásával, eddigi története legnagyobb sikerét érte el.

Mégpedig túlzás nélkül rendkívüli előzmények után.

Hírdetés

A Rumilly-Vallières ugyanis október vége óta csupán egyetlen bajnoki mérkőzést játszott az amatőr csapatsportokra vonatkozó franciaországi korlátozások miatt. Maradtak a kupameccsek. Nagyon messziről, ha úgy tetszik, mélyről indultak, eddig kilenc mérkőzésen vannak túl, a legutóbbi volt a Toulouse elleni.

A játékosok kényszerből kiegészítő sportágakat kerestek, hogy kondícióban tartsák magukat. Ashley Moke például bokszolni kezdett. Miután amatőrök, a játékosok többségének napi rendszeres „civil” munkája is van. A középhátvéd Jean-Manuel Ribeiro egy bankban dolgozik, a középpályás Stephane Viglierchio a hét hat napján egy olyan tejüzemben serénykedik reggel fél hattól, amelyet Luc Chabert, a futballklub négy társelnökének egyike irányít. Az üzemben egyébként olyan híres sajtokat készítenek, mint a Reblochon és az Emmentali.

A futballisták közül egynek van a többiekéhez képest nagyon is veretes múltja: Dorian Leveque hajdanán a Ligue 1-ben játszott, sőt 2014-ben az En Avant Guingamp-pal megnyerte a Francia Kupát.

Egyébként az elmúlt években leginkább ez a sorozat lett az „óriásölők” területe: az elmúlt években két harmadosztályú, a Quevilly (2012) és a Les Herbiers (2018) egyaránt bejutott a döntőbe.

Szerda este a PSG tizenegyes-párbajban legyőzte a másik elődöntőben a Montpellier-t, így a Rumilly amatőrjei a párizsi „milliomosok” (milliárdosok?) ellen játszanák a döntőt…


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »