A tejcsoki inkább csak egy kis nyalánkság legyen

A tejcsoki inkább csak egy kis nyalánkság legyen

Kevesebb bevonómasszát használnak a csokinyuszikhoz a gyártók, mint pár éve, írja az MNO. Ennek aránya korábban akár a 40 százalék is volt a gyengébb termékekben, mára 8 százalékra zsugorodott. Panaszkönyv című műsorunk tesztelte az édességeket.

Csokinyuszitól és csokitojástól roskadoztak a polcok az áruházakban húsvét előtt. Az édességeket Panaszkönyv című műsorunk tesztelte.

„Alapvetően amit mindenképpen érdemes megemlíteni: az a kakaótartalom. Tejcsokoládéban is lehet különböző. Ugye azt szoktuk mondani, hogy 30 százaléktól 50 százalékig is elmehet egy étcsokoládé – a tejcsokoládé is, ami attól tejcsokoládé, hogy tejet, tejszínt tartalmaz” – magyarázta a Hír TV-nek Makk Veronika, az Endorfine Csokoládéüzlet résztulajdonosa.

A csokinyuszik csomagolásán az összes összetevőt fel kell tüntetni. „Azt fontos megnézni, hogy amire az van ráírva, hogy tejcsokoládé, az tényleg csokoládé. Bár most már csak nyomokban lehet találkozni tejbevonó masszával készült figurákkal. Tíz évvel ezelőtt a csokoládék 70 százaléka étbevonó volt” – jegyezte meg Dömölki Lívia élelmiszer-szakértő a teszt során.

A szakértő a mértékletességre hívta fel a figyelmet: „Minél magasabb a kakaótartalom, ha mondjuk 65 százalék feletti kakaótartalmú csokit választunk, akkor az egészségünknek is jót teszünk, 1-2 kocka, heti négy alkalommal is beleférhet. Nyilván, ha többet sportolunk, magasabbak, izmosabbak vagyunk, akkor akár ehetünk többet is. Érdemes a gyerekeket is az étcsokira szoktatni, a tejcsoki inkább csak egy kis nyalánkság legyen” – ajánlotta Schmidt Judit dietetikus.

A műsor által felkért szakemberek kilenc középkategóriás csokinyulat teszteltek, végül a Szerencsi terméke lett a győztes.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »