A távozó miniszterek helyére vélhetően szakértők kerülnek

Az SaS távozó minisztereit szakértők, nem pedig pártjelöltek fogják váltani, erről előzetes megállapodás született a kormánypártok között – jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, pénzügyminiszter az Expres rádió műsorában.

A tárgyalások folytatódnak, Matovič szerint Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőt kell megkérdezni arról, mikor ismerteti a miniszterjelöltek nevét Zuzana Čaputová államfővel. Matovič megismételte, hogy nem mond le a pénzügyminiszteri posztról, az OĽaNO-frakció döntésére hivatkozva,

Matovič szerint csupán 2–3 képviselő volt, aki azt mondta, hogy az ő helyében távozna.

Az OĽaNO elnöke szerint az SaS már a harmadik korrupcióellenes, demokratikus kormányt buktatja meg, azt állítja, zsarolja őt a liberális párt, és a háta mögött megvásárolja a parlamenti képviselőit. Példaként Juraj Krúpa átlépését hozta fel az OĽaNO-ból az SaS soraiba, Matovič szerint befutó helyet ígértek neki a képviselőlistán.

Hírdetés

Ezt a demokrácia veszélyeztetésének és korrupciónak nevezte, hozzátéve, hogy a liberálisok szerinte nem zárják ki az együttműködést Ficóval. Sulíkot „alkalmatlan dilettánsnak” nevezte, emlékeztetett, hogy a kormányfő megbeszélést kezdeményezett az energiaválság megoldására, de Sulík semmilyen javaslatot nem tudott felmutatni.

Matovič egyúttal leszögezte, hogy a kormány megsegíti a családokat, és megvalósítja azokat a pontokat, amelyeket az SaS párttal is ismertettek. „A parlament elé terjesztjük a javaslatokat, és aki megszavazza, megszavazza, aki nem, az nem” – tette hozzá.

Azt is megjegyezte, hogy az SaS a parlamentben is kezdeményezheti a leváltását a pénzügyminiszteri posztról, de az ehhez szükséges 30 képviselői aláírást csak úgy tudja megszerezni, ha összeesküszik a maffiával, a Smer-SD-vel, a Hlas-SD-vel, valamint a fasisztákkal.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »