A TASR együtt fog működni az AFP-vel

A TASR együtt fog működni az AFP-vel

A Szlovák Köztársaság Hírügynöksége (TASR) együttműködésben állapodott meg az Agence France-Presse (AFP) ügynökséggel. A megállapodás értelmében a TASR novembertől igénybe veszi az AFP hírszolgálatát az általános híradások, a gazdaság és a sport területén.

„Megbízható forrásokkal dolgozunk. A világ harmadik legnagyobb ügynökségével való együttműködést a szolgáltatásaink további gazdagításaként kezeljük. Az AFP kitűnő és gyors rálátást kínál az európai történésekre, ugyanakkor globális szereplő is. Fontosnak tartom, hogy a kapcsolatunk kölcsönös, és az AFP is fel fogja használni a TASR angol nyelvű híreit” – közölte Vladimír Puchala, a TASR vezérigazgatója.

Hírdetés

Marián Kolár, a TASR főszerkesztője elmondta: „az AFP a gyors és megbízható szolgáltatásairól ismert. A sport területén nagyon jól lefedi például az európai labdarúgó mérkőzéseket, és a gazdasági hírszolgálata is nagyon erős”.

A TASR több mint 25 külföldi ügynökséggel működik együtt. Az AFP a legrégebbi nemzetközi hírügynökség. 300 millió eurós költségvetése van, az állam ennek egyharmadát fedezi. Az AFP-nek a világ több mint 150 országában van fiókügynöksége, és a szolgáltatásait öt nyelven teszi elérhetővé.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »