A tanügyminiszter lemondását követeli Raluca Turcan

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke Pavel Năstase tanügyminiszter lemondását követeli, mert – Turcan szerint – a miniszter tudatosan hazudott és megszegte a törvényt.

“A miniszter tudatosan hazudott az iskolaigazgatók helyzetével kapcsolatban, amelyeket versenyvizsga nélkül szeretne kinevezni és törvénysértést követett el akkor, amikor visszadátumozta az erre vonatkozó miniszteri rendeletet. Ma bebizonyosodott, hogy a megyei tanfelügyelőségeknek megküldött körlevél mögött semmiféle miniszteri rendelet nem állt, mert ez egyszerűen nem létezett a levelek kiküldésének pillanatában. A rendeletet utólag adták ki azzal a céllal, hogy fedezzék azt a törvénytelenséget, amit a PNL már korábban jelzett” – írja Facebook-bejegyzésében Raluca Turcan.

A PNL ügyvivője szerint “a miniszter hazudott a 2017/3044-es rendeletet illetően”.

“A miniszter január 9-én, hétfőn publikálta a rendeletet és nem január 6-án, pénteken, ahogyan azt korábban állította. Ez büntetőjogi felelősséget von maga után, mert a miniszter megszegte a törvényt azért, hogy ezzel eltussoljon egy másik törvénytelenséget – emiatt azonnal le kell mondania” – véli Raluca Turcan. (agepres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »