A találgatásoknak vége! A Jobbik választmánya rögzítette a párt szövetségi politikáját

A Jobbik országos választmánya szombaton nyilatkozatban rögzítette, hogy a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson – közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

„A találgatások korának vége” – mondta a Jobbik szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban „úgy a Fidesz, de legfőképp a baloldali értelmiség köréből” számtalan pletyka és találgatás látott napvilágot arról, kivel fog pártja együttműködni.

Kiemelte: a Jobbik, mint huszonegyedik századi politikai közösség nem kíván együttműködést kötni a huszadik század korrupcióban gyökerező pártjaival, amelyek közösen felelősek az elmúlt 26 év kudarcaiért, „az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért”.

Hírdetés

A Jobbik Országos Választmányának január 14-én elfogadott nyilatkozata:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Választmánya a mai napon kinyilvánítja, hogy az elmúlt 26 év kudarcaiért, az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért leginkább felelős pártokkal, vagyis a Fidesszel, az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal nem köt majd választási szövetséget. Hazánk szebb jövőjét, XXI. századi szellemi ésszövetséges fizikai gyarapodását a XX. század korrupt pártjaival nem lehet elérni.

A Jobbik az Alapító Nyilatkozatában lefektetett elvek szerint a magyar nemzet egészét kívánja képviselni. A tisztességes magyar emberekkel való összefogás elengedhetetlen, de a sikeres jövő nem a pártok háttéralkuival, különösen nem a jelenlegi és korábbi korrupt kormánypártokkal kötendő paktumokkal, hanem a társadalom szétszabdalt, megosztott csoportjainak hiteles és termékeny összefogásával érhető el.

A Jobbik 2018-ban a tisztességes magyar emberekkel együtt le fogja váltani a mostani kormányt, de nem azért, hogy visszaengedje a hatalomba a korábbiakat, hanem azért, hogy megteremtse egy tisztességes, szabad és élhető Magyarország alapjait.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »