A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra

A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra

Szombattól már a Magyarországon élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere – közölte a koronavírus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták, újabb szakaszához ér a magyar oltási program, miután a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok oltását is.

Akik érvényesen regisztráltak, azok az előzetes regisztrációjuk során megadott email-címre értesítő levelet kapnak, amely tartalmazza a taj-számmal nem rendelkezőknek létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, valamint az EESZT által generált technikai azonosító számot, az úgynevezett PID numbert.

Hírdetés

Az email-értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre.

Az oltakozóktól azt kérik, vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozatot, amely megtalálható a koronavirus.gov.hu honlapon.

Az oltás után az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek a védettségi igazolványra.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »