A tabudöntögető

A tabudöntögető

A ballib megmondóemberek alaptípusa a valóságtagadó. Bármi is történik, ő jobban tudja – ez az alapállás. Nagy szerencse, hogy a ballib megmondóemberek 95+ %-a ez a típus: így rendkívül könnyű harcolni ellenük, hiszen sose kell semmi újat kitalálni ellenük.

Érdekes ezért a kevés eset, amikor valami más történik.

Mérő ledob 3 bombát is.

Először is, azt mondja, a kormány nem csal a választásokon.

Aztán azt meri állítani, a Fidesz kampánya egyszerűen jobb volt.

S végül a szentségtörés: nem igaz, hogy csak Fidesz-propanda van a “mucsai” vidéken, mert ott is van 25-30 % ballib szavazó.

Hírdetés

Egyébként egykor az ellenoldal, a nemzeti oldal pont ugyanilyen volt, úgy értem, nem mint Mérő, hanem mint az alaptípus. Egykor, 1997-1998 között nagyon alapszinten ugyan, de részt vettem a magyar politikai életben. Ekkori tapasztalatom: annak az oldalnak az emberei folyamatosan marhaságokat beszéltek, s üdítő kivétel volt, amikor nem ez történt.

Egyébként az aktív politikai részvételt éppen ezeknek a tapasztalatoknak a hatására hagytam abba 1998-ban. Azóta csakis közírói szinten politizálok, de sose vettem részt az íráson kívül semmiben: többek közt semmilyen gyűlésre nem mentem el.

Aztán ugyanez ment 2002-2007 között. A Fidesz 2002-es és 2006-os választási bukása után mindig összejöttek a fideszes megmondóemberek valóságtagadni. Akkor ennek fő helyszíne a Bayer-féle Sajtóklub volt, jellemzően a meghívott vendégek Bencsik András, Lovas István, Molnár Tamás, Tóth Gy. László voltak, néha mások is. A legnagyobb butaságokat jellemzően a nem tudom miért, de fideszes körökben máig idolként kezelt, szerintem teljesen beszámíthatatlan és tehetségtelen Lovas mondta. Bayer jellemzően helyeselt neki, ezt tette Tóth Gy. is, a másik két résztvevő passzívabb és mérsékeltebb volt. Emlékszem, a csúcsmagyarázat a fideszes vereségekre az volt, hogy minden volt MSZMP-tag és ezek közeli rokonai mind kivétel nélkül a ballibekre szavaz, plusz még csalások is vannak. Kb. mint a ballib “vidéki mucsai bunkó”, “bejelentkezett egy címre ezer ukrán nyugdíjas” és “leállította Zorbán a szervert” narratíva, csak kicsit másképp megfogalmazva.

Aztán valamikor 2007-2008 között valaki a Fidesz kampánycsapatában ráébredt a valóságra, azóta folytatnak értelmes kampányokat.

Reméljük, a ballibeknél sose lesz ébredés. Ezt sikeresen megakadályozza saját törzsszavazói táboruk, mely minden apró eltérést a kánontól árulózással és fideszesezéssel jutalmaz azonnal. Mérő esetében ez már meg is kezdődött.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »