A Szűzanya hónapjában is megtartották a nagyszombati szentmisét és baráti találkozót

A Szűzanya hónapjában is megtartották a nagyszombati szentmisét és baráti találkozót

Májusban, a Szűzanya hónapjában is megtartották a második keddi hagyományos nagyszombati magyar szentmisét a Szent Ilona-templomban. A szentmisét Kiss Róbert nagyszombati érseki vikárius, kanonok, komáromi esperesplébános celebrálta.

Az akadémiai év végéhez közeledve a diákokért, elsősorban egyetemistákért imádkozott. Kérte a Mindenható és a Szűzanya, Magyarok Nagyasszonya közbenjárását, hogy

A misén közreműködött orgona- és hegedűjátékával, valamint húsvéti mise-, illetve ifjúsági énekekkel Új Sámuel, a pozsonyi konzervatórium diákja. Az énekekben édesanyja, Krisztina volt segítségére. Az egyetemisták között voltak immár visszatérő diákok, de a közösség és lelki vezetőjük nagy örömére új tagok is, katolikus és református vallást gyakorlók egyaránt.

Hírdetés

A mise végén Róbert atya felhívta a hívek figyelmét, hogy jövő hónapban kivételesen az első csütörtökön, 7-én kerül megrendezésre a szemeszterzáró magyar mise és a baráti találkozó. Továbbá hívők egy autóbusznyi csoportja zarándokútjának szervezése is folyamatban van a Mátyusföldről. Június 14-én Róbert atya és paptársai a pozsonyi Szent Márton-dómban fogják ünnepelni pappá szentelésük 25. évfordulóját.

A misét az esti órákig elhúzódó kellemes baráti beszélgetés, ismerkedés zárta a szomszédos pasztorációs központban.

(Bernáth Bernadett/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »