A Szuverén Máltai Lovagrend kitüntetését vehette át Azbej Tristan államtitkár

A Szuverén Máltai Lovagrend kitüntetését vehette át Azbej Tristan államtitkár

A római székhelyű Szuverén Máltai Lovagrend a Pro Merito Melitensi kitüntetés parancsnoki keresztjét adományozta Azbej Tristannak, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárának. Az elismerést a rend Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Ugron Imre adta át január 20-án Budapesten.

„A Pro Merito Melitensi olyan érdemek elismerésére szolgál, amelyek segítik a rend küldetésének megvalósítását, amely több mint kilencszáz éve változatlan: a hit védelme és a betegek, elesettek támogatása. Évek óta együtt dolgozunk a Hungary Helps programmal, egyebek közt a közel-keleti keresztények megsegítése érdekében. Ezek közül kiemelendő Irakban, a ninivei térségben egy elpusztított kórház újjáépítése, illetve Libanonban, Bejrútban a kikötőben történt hatalmas robbanás következtében romba dőlt keresztény negyed lakóinak támogatása az újjáépítés és az élet újrakezdése érdekében” – mondta a kitüntetés átadásakor Ugron Imre nagykövet.

A nagykövet arról is beszélt, hogy a Máltai Lovagrend a világ 120 országában nyújt segítséget, önállóan vagy kormányokkal és más szervezetekkel együttműködve. Hangsúlyozta, Azbej Tristan személyesen is sokat tett azért, hogy a Szuverén Máltai Lovagrend és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság között 2019-ben megkötött együttműködési megállapodás sikeres legyen, és „közös céljainknak megfelelően, a magyar kormány támogatásával, helyben tudjunk segítséget nyújtani a rászorulóknak”.

Hírdetés

Az eseményen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, miniszterelnöki biztos; Marwan Sehnaoui, a Libanoni Máltai Lovagok Szövetségének elnöke; Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke; valamint Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke is.

Forrás és fotó: Szuverén Máltai Lovagrend

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »